Sommige parkeerplaatsen maken uw auto gevoeliger voor inbraken dan andere – weet u welke?

Ik heb gehoord dat wanneer je terugloopt naar je auto om een raam te zien ingeslagen en je bezittingen gestolen zijn, dit intense zinkende gevoel begint. Volgens het National Insurance Crime Bureau worden meer dan een miljard dollar aan persoonlijke eigendommen en accessoires gestolen van voertuigen in ongeveer 2 miljoen diefstallen per jaar. En terwijl autotechniek steeds hoger wordt, heeft het een soort tweesnijdend zwaard gecreëerd als het gaat om autodiefstal, omdat criminelen hun weg hebben gevonden in dingen zoals keyless entry-systemen (oorspronkelijk bedoeld om degenen onder ons met een belangrijke misplaatsing te houden probleem in de rij). Er zijn veel voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om uw auto te beschermen, maar laten we beginnen met parkeren: welke plekken zijn het ergst?

Gebieden Met Weinig Verkeer

Er lijkt een stigma te zijn dat parkeren in ‘ruige’ of lage inkomenswijken betekent dat uw auto in aanmerking komt voor diefstal. Maar het onderzoek toont aan dat inbraken over de hele linie gebeuren – misschien zelfs meer in ritzy-buurten waar goederen met een hoge dollar meer kans hebben om te worden achtergelaten in risicovolle voertuigen (zoals cabrio’s of luxeauto’s). Parkeren in gebieden met minder passanten kan een indringer echter meer vertrouwen geven dat hij niet gepakt wordt. Dus parkeer waar mogelijk in gebieden met veel verkeer waar veel ogen gericht zijn op een potentiële inbraak: zichtbaarheid is een sterk afschrikmiddel voor criminelen.

Donkere Of Slecht Verlichte Gebieden

Parkeer in een goed verlichte, drukbezochte zone waar voorbijgangers, lopend of rijdend, een afschrikmiddel kunnen zijn voor iemand die uit uw auto zou kunnen stelen. Probeer te parkeren in de buurt van een etalage die nog steeds helder verlicht is, op een hoofddoorgang, onder een straatlantaarn, enz. Als uw auto te zichtbaar is, kan dit een crimineel helpen af te schrikken voor het uitchecken. Als u een garage bij uw woning of baan hebt, gebruik deze dan om uw auto te beschermen. Sommige (we zouden bijzonder gemene zeggen) indringers komen in auto’s terecht terwijl ze geparkeerd staan op de oprit van hun eigenaar – zelfs terwijl de eigenaar thuis is.

Overal Overnachten

Crime defense site “PepperEyes” legt uit dat “statistisch gezien uw voertuig ‘s nachts het minst veilig is als u slaapt en de duisternis beperkt zicht biedt voor inbrekers om zichzelf te maskeren terwijl ze hun misdaad tegen u begaan.” uw auto zal worden geparkeerd in een gebied met weinig verkeer, maar het zal voor langere tijd in het donker zijn. Als u uw auto ‘s nachts op straat of op een parkeerplaats of garage achterlaat, neemt de kans op een inbraak aanzienlijk toe, dus neem uw rit waar mogelijk mee naar huis. Bovendien bleek uit een misdaadrapport uit Houston dat de twee van de drie meest ingebroken parkeerplaatsen zich in woonwijken bevonden: parkeerplaatsen voor appartementen en opritten. Parkeer dus indien mogelijk in uw garage of overweeg om te investeren in een beschermde parkeerplaats bij uw appartement. Als parkeren gratis is, zoek dan op zijn minst naar een goed verlichte plek. Beschouw jezelf als een anti-vampier: als het op parkeerveiligheid aankomt, is het licht je vriend.

Extra Tips

Het belangrijkste idee hier is zichtbaarheid, en we bedoelen dit op twee manieren. Eerst en vooral worden dieven alleen van uw waardevolle spullen gescheiden door een gemakkelijk stuk glas. Zorg er dus voor dat alles – en we bedoelen alles – uit het zicht is. Geen van uw kostbaarheden mag zichtbaar zijn voor voorbijgangers. En als je van plan bent om items in de kofferbak te verbergen, doe dit dan voordat je het huis verlaat, zodat je geen laptop van $ 1.000 ziet liggen, prima voor het moment dat je wegloopt. Als u een verwijderbare frontplaat op uw stereo-installatie hebt, moet u deze verwijderen voordat u uw auto verlaat – deze systemen zijn nutteloos voor dieven zonder het gezicht.

Ten tweede, in tegenstelling tot uw waardevolle spullen, moet uw auto zo zichtbaar mogelijk zijn. Hoe meer verkeer en verlichting, hoe minder kans je hebt om ingebroken te worden. En de oude stand-bys klinken nog steeds: sluit altijd uw auto en zorg ervoor dat u op zoek gaat naar een goed uitgebreid verzekeringsplan om eventuele inbraken te dekken.

Het beste kunt u uw auto op plekken parkeren die beveiligd zijn. Ik denk dan aan parkeergarages die ook andere services kunnen aanbieden. U kunt ze allemaal op www.schipholparking.nl doornemen. Verder kunt u uw auto bij een hotel parkeren nadat u gebruik heeft gemaakt van hun park, sleep, fly optie. Er zijn tal van hotels die park sleep fly bij Schiphol aanbieden. Ook deze hotels kunt u op de website vinden.