De matras is een van de belangrijkste producten van uw huis die op een goede manier moet worden verzorgd. Een frequente reiniging van het matras is zeer belangrijk omdat u er een maximum aan tijd aan besteedt. Normaal gesproken zijn matrassen het slachtoffer van stof, vuil, mijten, insecten en dode huidcellen. U moet dus extra voorzichtig zijn met het reinigen van het matras, want deze daders zijn niet alleen schadelijk voor uw matras, maar bederven ook uw gezondheid. Meer weten over al deze onderwerpen? Kijk dan eens naar mogelijkheden voor een bed leasen.

  • Regelmatig reinigen of stofzuigen van de matras zal al deze fouten verhelpen en helpt u om gezond en hygiënisch te blijven, dit proces zal zelfs de kwaliteit van uw matras behouden en de levensduur ervan verlengen.
  • Schoonmaken is een must; maar hoe u uw matras reinigt is belangrijk! Hier zijn de beste methoden om uw matras te reinigen om 100% reinheid en gezondheid te bereiken.

Vacuüm schoonmaken van je matras

Dit is de zeer belangrijke en primaire stap om elk type matras of tapijt te reinigen. Normaal gesproken kan elk type matras worden gestofzuigd om stof, dode huidcellen, vuil en mijten te verwijderen. U brengt het grootste deel van uw tijd door op de matras, als u een van de mensen bent die op de matras eten of die een douche missen voordat ze naar bed gaan, dan moet u zich meer concentreren op de frequente reiniging van de matras.

  • Want na verloop van tijd zal de matras de ziektekiemen en kruimels gaan verzamelen en de enige beste manier om gereinigd te worden is door te stofzuigen. Koop een stofzuiger met bekledingshulpstuk voor het beste resultaat.

Het ontgeuren van je matras

Het is erg moeilijk om op de matras te zitten die vreemd ruikt! De geuren komen in de matras voor door je lichaamszweet of andere activiteiten die je erop doet (het morsen van voedsel of andere vloeistoffen). Het matras zal je lichaamszweet absorberen en begint de geur vrij te geven en het belangrijke feit is dat je het niet snel zult beseffen omdat het je eigen geur is. Een van de beste manieren om de geuren uit het matras te verwijderen is het ontgeuren van het matras.

  • Baking soda is de beste ontgeurder die de geuren van de matras volledig zal elimineren. Strooi wat zuiveringszout op de matras, gebruik een zachte borstel en wrijf het zuiveringszout over de hele matras. Laat het 15 tot 20 minuten staan en stofzuig de matras om het zuiveringszout weg te nemen. Door de matras te zuigen na het besprenkelen van het zuiveringszout wordt ook het vocht uit de matras verwijderd.